Trainingen

Assessments / Talent Development

Robert Groeneweg (MBA, MdE) Robert Groeneweg is ervaringsdeskundige als het gaat om leidinggeven en ondernemen. Zijn vijfendertig jaar ervaring als coach, trainer en daarnaast een groot aantal opleidingen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en groei hebben hem gevormd tot een volwaardig coach en trainer, die in staat is leidinggevende te helpen bij het ontwikkelen van zijn medewerkers. Zijn centrale drijfveer is om verandering aan te brengen op het vlak van mensen en specifiek het menselijk gedrag. Zolang hij zich kan herinneren is hij in zijn hele carrière gericht geweest op het ontdekken van talenten en ontwikkelen van persoonlijke groei van medewerkers. Medewerkers functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in dezelfde richting gaat als hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties. Persoonlijke voorkeuren Medewerkers zijn altijd talentvol en gedreven, hebben vaardigheden en cognitieve capaciteiten. Deze mix van persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden is bij iedere medewerker anders en bepaalt grotendeels het onbewuste voorkeursgedrag. Ik ga bij persoonlijke ontwikkelingstrajecten er vanuit dat het onbewuste voorkeursgedrag zoveel mogelijk in lijn moet zijn met het gewenste professionele gedrag van een functie. Als je medewerkers selecteert vanuit een match tussen functionele eisen en persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden, zullen medewerkers makkelijker waarde toevoegen, sneller vaardigheden leren en simpelweg gelukkiger zijn. Je hoeft medewerkers dan niet meer te motiveren voor prestaties en ontwikkeling. Het enige wat je hoeft te doen is het faciliteren van waarde creatie en - ontwikkeling, want je laat medewerkers werkzaamheden doen die op natuurlijke wijze bij de medewerkers passen. Het leveren en vergroten van prestaties wordt eerder een vorm van spel dan van hard werken. TMA Robert Groeneweg is gecertificeerd partner van TMA-methode. Hij helpt organisaties bij het matchen van Business Model naar talenten en vaardigheden, bij het aantrekken van mensen met het juiste talent en het inrichten van een organisatie waarin dat talent tot maximale performance kan komen.  

Management en organisatie

In de sport wordt vaak gezegd: 'Als de organisatie maar goed staat.' Ok, wie wil dat niet? Hoe krijg je dat dan voor elkaar en hoe zorg je dat je werknemers daar hetzelfde gevoel bij hebben? Of hoe kan je als drukke ondernemer nu jouw mensen naar een volgend niveau krijgen. IJskes Power Consult gebruikt zijn jarenlange ervaring en unieke methodieken, waaronder een stuk fysieke uitdaging. Het blijkt wanneer je fysiek uitgedaagd wordt, er ook ruimte komt voor nieuwe mentale invalshoeken. Samen met de ondernemer vooruit kijken.

Open training

Als ondernemer en sales/communicatie-medewerker moet je altijd scherp zijn. Maar hoe kom je aan klanten? Wat kun je eraan doen als je het lastig vindt om nieuwe relaties aan te knopen en altijd maar aardig gevonden wilt worden? Wat als het tegenzit en je 'nee' te horen krijgt? Dan pas ga je je vak echt uitoefenen en begint het verkopen! IJskes Power Consult ondersteunt je tijdens een basiscommunicatie- of sales-cursus. Hij leert je hoe je een telefonisch gesprek voert, hoe je klanttypes herkent en daar je voordeel mee kunt doen. Hoe je jouw succes niet van anderen laat afhangen, maar in charge bent van je eigen succes en weer het heft in eigen handen neemt. Deze training is een investering in jezelf, die je individueel kunt afnemen bij IJskes Power Consult. Of je schrijft je in voor de training waarbij 5 tot 6 ZZP-ers bij elkaar komen en je niet alleen samen met deze ZZP-ers de kosten deelt, maar tegelijk een platform hebt om te netwerken. In deze open training gaan we de combinaties maken met eerst een outdoortraining waarin trainees en trainer elkaar leren kennen. We zijn immers een aantal dagen met elkaar onderweg en wederzijds vertrouwen is dan zeer belangrijk. Daarvoor moet je investeren in de ander en bereid zijn om je open te stellen. Vanuit deze basis zullen we veel van elkaar leren.

Sales en communicatie opleidingen

Elke leidinggevende of professional in de verkoop, communicatie of -management heeft baat bij nieuwe inzichten. Deze module geeft je een gedegen basis om verder te gaan. We zullen in deze training je basistechnieken communiceren aanleren, je leert je eigen technieken verfijnen, een gesprek leer je opbouwen maar ook afsluiten . We trainen bij bedrijven in-company of out-company. Iedereen kan deelnemen aan deze mooie zesdaagse training. Dus zowel de ondernemer, de young professional als zijn leidinggevende. Na deze training is de trainee in staat om de basistechnieken voor verkoop, communicatie en -management toe te passen en zichzelf als een echte professional in gesprekken op te stellen. Bekijk hier een van onze effectieve methoden: [embed]https://www.youtube.com/watch?v=l0wNzoQJZSs&[/embed]

Timemanagement

Monique is een professional organizer met als specialisme timemanagement. Zij begeleidt ondernemers en werknemers naar persoonlijke effectiviteit op praktisch gebied. Als organizer op de zakelijke markt is zij specialist in het creëren van rust, ruimte en overzicht. Rust in het hoofd, ruimte in de werkomgeving (bureau, archief en mailbox) en overzicht over alle werkzaamheden. In haar 20 jaar ervaring als directiesecretaresse/officemanager heeft Monique het overzicht gehouden over de agenda’s van directieleden en het werk gestructureerd aangepakt. Nu wil zij andere empoweren om ontspannen te werken ondanks toenemende werkdruk. Tijdbesparing en efficiency zijn hierbij sleutelwoorden. Monique heeft 6 jaar geleden de basistraining voor professional organizing gevolgd van de NBPO (de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers). Heeft een basisopleiding coaching gevolgd bij NCOI, een train-de-trainer opleiding bij La Cretio en 3 jaar geleden de post hbo-opleiding “leergang voor senior professional organizers” met goed gevolg afgerond aan de School voor Organizing. Zij blijft bij op haar vakgebied door het lezen van relevante literatuur, door regelmatige intervisie met collega’s (5x per jaar) en door masterclasses en themabijeenkomsten te volgen bij de beroepsvereniging (4x per jaar). Monique geeft workshops en 1-op-1 begeleiding op het gebied van: Outlook: e-mail, takenlijst en agendaplanning Op tijd naar huis: een betere balans tussen werk en privé. Tegenwoordig lopen werk en privé continu in elkaar over. Het is makkelijk om ’s avonds nog even wat werk af te maken, om te mailen of whatsappen met klanten en collega’s. Als dat af en toe gebeurt, is dat niet erg. Gebeurt het vaker, structureel zelfs, dan gaat stress een rol spelen. En bij stress werken de hersenen minder efficiënt (tot 15% mindere hersenfuncties). Het is zelfs aangetoond dat het IQ daalt. Om werkstress tegen te gaan en efficiency te verbeteren heeft Monique een persoonlijke aanpak op maat ontwikkeld. Resultaat: weten wat je te doen hebt, overzicht over je taken en werkzaamheden, rust in je hoofd.
Ik geloof erg in het coachen van mensen door te doen. Tijdens mijn outdoortrainingen maak ik graag de verbinding tussen binnen en buiten.