Assessments / Talent Development

Robert Groeneweg (MBA, MdE)

Robert Groeneweg is ervaringsdeskundige als het gaat om leidinggeven en ondernemen. Zijn vijfendertig jaar ervaring als coach, trainer en daarnaast een groot aantal opleidingen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en groei hebben hem gevormd tot een volwaardig coach en trainer, die in staat is leidinggevende te helpen bij het ontwikkelen van zijn medewerkers.

Zijn centrale drijfveer is om verandering aan te brengen op het vlak van mensen en specifiek het menselijk gedrag. Zolang hij zich kan herinneren is hij in zijn hele carrière gericht geweest op het ontdekken van talenten en ontwikkelen van persoonlijke groei van medewerkers.

Medewerkers functioneren het best, leren het snelst, komen zelf in actie en zijn het meest betrokken als ze werk doen dat in dezelfde richting gaat als hun drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten en competenties.

Persoonlijke voorkeuren

Medewerkers zijn altijd talentvol en gedreven, hebben vaardigheden en cognitieve capaciteiten. Deze mix van persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden is bij iedere medewerker anders en bepaalt grotendeels het onbewuste voorkeursgedrag. Ik ga bij persoonlijke ontwikkelingstrajecten er vanuit dat het onbewuste voorkeursgedrag zoveel mogelijk in lijn moet zijn met het gewenste professionele gedrag van een functie. Als je medewerkers selecteert vanuit een match tussen functionele eisen en persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden, zullen medewerkers makkelijker waarde toevoegen, sneller vaardigheden leren en simpelweg gelukkiger zijn. Je hoeft medewerkers dan niet meer te motiveren voor prestaties en ontwikkeling. Het enige wat je hoeft te doen is het faciliteren van waarde creatie en – ontwikkeling, want je laat medewerkers werkzaamheden doen die op natuurlijke wijze bij de medewerkers passen. Het leveren en vergroten van prestaties wordt eerder een vorm van spel dan van hard werken.

TMA

Robert Groeneweg is gecertificeerd partner van TMA-methode. Hij helpt organisaties bij het matchen van Business Model naar talenten en vaardigheden, bij het aantrekken van mensen met het juiste talent en het inrichten van een organisatie waarin dat talent tot maximale performance kan komen.