Timemanagement

Monique is een professional organizer met als specialisme timemanagement. Zij begeleidt ondernemers en werknemers naar persoonlijke effectiviteit op praktisch gebied. Als organizer op de zakelijke markt is zij specialist in het creëren van rust, ruimte en overzicht. Rust in het hoofd, ruimte in de werkomgeving (bureau, archief en mailbox) en overzicht over alle werkzaamheden.

In haar 20 jaar ervaring als directiesecretaresse/officemanager heeft Monique het overzicht gehouden over de agenda’s van directieleden en het werk gestructureerd aangepakt. Nu wil zij andere empoweren om ontspannen te werken ondanks toenemende werkdruk. Tijdbesparing en efficiency zijn hierbij sleutelwoorden.

Monique heeft 6 jaar geleden de basistraining voor professional organizing gevolgd van de NBPO (de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers). Heeft een basisopleiding coaching gevolgd bij NCOI, een train-de-trainer opleiding bij La Cretio en 3 jaar geleden de post hbo-opleiding “leergang voor senior professional organizers” met goed gevolg afgerond aan de School voor Organizing. Zij blijft bij op haar vakgebied door het lezen van relevante literatuur, door regelmatige intervisie met collega’s (5x per jaar) en door masterclasses en themabijeenkomsten te volgen bij de beroepsvereniging (4x per jaar).

Monique geeft workshops en 1-op-1 begeleiding op het gebied van:

  • Outlook: e-mail, takenlijst en agendaplanning
  • Op tijd naar huis: een betere balans tussen werk en privé.

Tegenwoordig lopen werk en privé continu in elkaar over. Het is makkelijk om ’s avonds nog even wat werk af te maken, om te mailen of whatsappen met klanten en collega’s. Als dat af en toe gebeurt, is dat niet erg. Gebeurt het vaker, structureel zelfs, dan gaat stress een rol spelen. En bij stress werken de hersenen minder efficiënt (tot 15% mindere hersenfuncties). Het is zelfs aangetoond dat het IQ daalt.

Om werkstress tegen te gaan en efficiency te verbeteren heeft Monique een persoonlijke aanpak op maat ontwikkeld. Resultaat: weten wat je te doen hebt, overzicht over je taken en werkzaamheden, rust in je hoofd.